Vliegende pixels

flyfire

Een interessant concept ‘Flyfire’ van het Senseable City Lab van MIT: stel je pixels voor als micro-helikopters die als groep een display kunnen vormen. Elk van die helikopters draagt een LED-lampje bij zich en gedraagt zich als een ‘slimme pixel’ en gezamenlijk zijn ze in staat 3D-visualisaties te maken. Het geheel van bestuurbare helikopters kan heel precies worden bestuurd en in realtime worden aangepast. Er wordt nu gekeken hoe honderden heli’s gesynchroniseerd kunnen worden aangestuurd. Dit is een vergelijkbaar idee, maar dan hangen er honderden pixels aan een draadje.

Hier is een demo filmpje van het idee:

Met dank aan Data Visualization.

About Waag Society

Institute for art, science and technology. Waag Society is situated in Amsterdam and develops creative technology for social innovation.
This entry was posted in Technologie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.